Fridge Magnet...My Passion

My Online Fridge...where i put my Fridge Magnet on it..

FM - Kebaya

No. 307
No. 308

FM KEbaya nih cantik sgt dan kualiti die pon superb. Agak tebal & tak mcm fm rubber yg senang tercabut die nye magnet. Saya beli kat CM dengan harga RM7.90 seketul.

FM - Jakarta, Indonesia

NO. 305

No. 306

Lagi FM yg saya rembat mase trip pi Jakarta lepas. Beli tuk diri sendiri je sbb beli kat airport. Pempaham je la kat airport...rege cekik darah. tu pasal le tak beli byk. Hehehehhee

FM - Rhodes Island

No. 304

FM Rhodes Island nih pon dah berkurun jugak dapat. Material dari ceramik dan menunjukkan peta rhodes island yg terletak di Greece. Wahhhh..dah macam cegu Geografi plak kekdahnye. Ok ke Qies kalu info nye gitu..wakakakakak

FM - Macam2 dari Speed

No. 300

No. 301

No 302

No. 303

Ini adalah FM pemberian kawan porem name speed (nama sebenar dirahsiakan). Yg sebenonye, saya pon tatau die nk bagi. Tp masa saya jumpe die malam sebelum ke Bandung tuh, sbb die mintak tolong tukar kan duit...die bg saya FM2 nih. Suke sgt le kalu dapat FM kan. Hehehehe. Bukan FM je, ade batik pencil case & keychain bali 5 ketul. Wahhhh..best nye. Tq ye speed, lenkali la kite pi makan sate tuh. Heheheehe.

FM - Bandung, Indonesia

No. 298

No. 299

FM nih saya beli kat Tangkuban Parahu waktu trip saya ke sana. Di sebab kan kat situ je saya jumpe FM yg leh dikatakan agak cantik, jadi saya rembat je la walaupon harga nya agak mahal. Sbb takut tak jumpe kat tempat lain memandangkan jadual kami padat. Kalau FM hat kayu tuh byk je org jual. So, pejam je la mate membeli.

FM - Map Dubai

No. 297

FM nih lebih kuran bentuk map le. Menambah koleksi FM Dubai ku. Heheheehe....bile la leh sampai kat sane nih...*wink*

FM - Adirondacks, US

No. 296

Lagi FM yg Besar gabak diterima. Hahahhaha. Adirondacks terletak di Northen New York. Kalau korang pernah tgk cite Lake Placid tuh, situ la antara kawasan Adirondacks. Tp tatau le yg buaya tuh betul2 wujud ke tak. Hehehehhe

FM - Map of Massachusetts

No. 295

FM nih diperbuat dari kayu dan agak tebal. Siap ade termometer sekali...kalu skali tgk cam card magnet, tp yg sebenornye besar le yg teramat FM nih..hehehhe

FM - Teddy Bear

No. 294

Kali nih FM lari tajuk. Tapi masih dalam kategori FM....comei je cik Teddy nih...sape yg bagi saya dah lupe, sbb dah berkurun dah simpan FM nih..hahahha

FM - Swiss lagi..

No. 292

No. 293

Lagi FM dari mokcik Qies. Haih, makin tebal le buku 555 dah asek mengorder je. Yg nih pon lom baya lagi...hahahaha. Qies, aku wat instalment 10 hengget sebulan bley tak??...tak pon ko anggap je aku curi FM nih..leh tak??..hahahaah

FM - Belgium

No. 291

Harus le ade yg sentap tgk ade tulisan beer kat FM nih. Tp anggap je la itu root beer..hahahah. Tak perlu le sentap2 kan. Tp akan ku ejas tulisan tuh mengikut kesesuaian nanti..Hahhahaha

FM - Russia

No. 290

Fm Rusia nih diperbuat dari kayu. Before this ade la beberapa fm dari Russia yg saya dapat, tp kebanyakkan nye ade tanda cross yg sgt jelas..tp bukan tanda + la...hahahahah. Harus la Qies gelak besar neh...Qies, udah le tuh, takyah nk skodeng2...

FM - Canada Flag

No. 289

FM bendera Canada nih diperbuat dari rubber. Tak banyak FM Flag yg saye ade sblom nih. Dalam seketul 2 je rasenye. Ni la antara nye yg menambah koleksi. Skrg pon dah slow mengumpul, rase2 cam nk pencen dah nih menjelang tahun 2010. Hehehehe...leh gitewww?

FM - Budapest, Hungary

No. 288

FM nih berbentuk Map Hungary dan menunjukan bangunan Parlimen di Budapest. Teringat lak Amazing Race mase derang race kat Budapest nih. Cantek sgt negara derang nih. Tak dapat pegi, dapat FM pon jadi la..ehehehe

FM - Map of Itali

No. 287

FM Map Itali cum bottle opener ini saya curik dari kawan jgn marah ek kak Nor...wakakakakkaak. Suke ati mak la kan nk letak details hape kat sini. Thanks to my fren yg sudi kene curik FM nye ini..hahhaha...Nk lawan Qies nye detail.

FM - Corfu, Greece

No. 286

FM bulat lagi...hehehehe. Ekceli FM2 yg saya upload nih dah berkurun la adanye. Skrg idok le seaktif dulu mengumpul. Nk tobat sekejap sempena tahun 2010 sbb ade projek mega. Hahahhaha. Nih dari kawan jugak...tq

FM - Puerto Rico

No. 285

FM nih siap ade pasir lagi dalam nye. Macam FM LA saya jugak. Sesuai sgt dipasangkan sekali sbb FM LA tuh belah kanan. Hehehhehe. Tp tak pasti lak pasir tuh betul ke dr tempat tuh...hehehhehe.

FM - Napoli, Itali

No. 284

FM Napoli nih kalu tgk bebetul berbentuk Pizza. Hehehhe...maklumle, dr itali kan. Harus la berpizza2 bagai. FM dari Angela nih FM pertama dari Itali. Tq Angela

FM - Libya

No. 283

Fm nih beli dari Narif. Saraian Al-Hamra castle di Libya. Dah berkurun gak dapat FM nih. Cume tgh malas nak mengupdate blog.

FM - London lagi

No. 281

No. 282

FM London lagi. Sesungguh nye saya mempunyai byk le sgt FM dari London. Heheheheh. Rasenye ade lebeh 10 ketul TP, kalu dapat free gini, mmg tak menolak la kan..hehehe

FM - Gold Coast, Australia

No. 280

FM Boomerang yg kedua saya ade. Forst dulu dari Brisbane. Heheheheh. Kalau boleh nk complete kan sume boomerang nih. Harap2 dapat la. Tgk Kak Nor nye ade 8 pcs boomerang & dah complete die punye Boomerang collection. Best nye. FM nih dari CC (Geng Porem) yg baru balik bercuti di Gold Coast. Haih, best nye Gold Coast..hehehe

FM - Republic Dominican

No. 279

Fm nih kira 2 dalam 1. Saya sedang mengumpul FM map dan juga FM round shape. So, this is perfect. Heheheeh. Fm nih exchange ngan kawan. I heart thi FM. :-)

FM - Malaysia Caca Marba

No. 276

No. 277

No. 278

FM Bukit Merah, Jata & Zoo Taiping nih dari Lyza @ CR. Geng Porem. Tq so much. Seb baik double check parcel tuh, kalu tak mesti dah terbuang FM Zoo & Jata tuh. Tq ye Lyza. Best banget dapat FM nih. Hehehehe

FM - Map Swiss

No. 275

FM comei ini pemberian seorang kawan yg jauh dimata dah jauh gak di hati. Hahahaha. Sapa suruh ko gi jejauh kan, kan aku dah menjauhkan diri. Heheheheh. Tq kawan. Balik la cepat2 ke sini. Boleh la kite melepak2 & berjimba2 lagi. hahahha

FM - Praha

No. 274

Dah lame kipingin sgt FM Praha atau name glamer nye Prague ini. Tq Lynda. Suke sgt, kalu de lagi FM, sudi2 kan la bg kaepada diriku ini...heheheh

FM - Batu Bersurat, Terengganu

No. 273

FM nih dari Gorg (Geng Porem). Cam real je batu bersurat nye. Heheheh. Tq le Gorg sbb sudi carikkan FM nih. Opie gi Ganu ari tuh tak jumpe hat nih. mmg kene org Ganu gak yg carik baru jumpe. Hehehe. Tq Gorg

FM - Cyprus

No. 272

Fm dari Maria. 1st FM dari Cyprus. Tq Maria. Kuda tuh timbul betul. Hehehehe

FM Swiss dah sampai


Tu diaaaaa. Fm Swiss dari Qies yg sampai semalam. Byk tul. Tp Qies siap dah bungkus2 tuk kengkawan. Senang le nnt. Idok le tertukar. Mesti ramai yg tak saba nih. Heheehehhe. May be dalam minggu depan saya akan pos kan. Harap sume kengkawan dapat bersabar

FM - Menara Condong Teluk Intan

No. 271

FM nih cantik sgt. Timbul lak tuh & kemas. Ala2 menara Pisa gitu. Hehehhehe. Tak sangka Menara condong nih pon ade FM nye. Tq to Ayu (Geng Porem) yg gigih mencari FM. TUnggu je la ye balasan dr Opie. Tq so much

FM - Kuwait Map

No. 270

Fm dari Kak Syam lagik. Kalau dr timur tengah nih, kebanyakan nye Kak Syam la yg jadik supplier setia. hahahahha

FM - Taj Mahal, India

No. 269

FM India lagik. Ekceli FM nih same dapat ngan FM India kat bawah tuh. Cume ari tuh tak jumpe gambo nye. Hehheheh

FM - Alanya, Turkey

No. 268

FM Flip Flop yg kedua saya. Tak banyak FM flip flop yg saya ada. First dulu Singapore, Hat nih yg kedua. FM nih dari kawan Facebook. Tq Emel.

FM - Tehran

No. 267

FM nih dari sumber tetap. Hehehehe. Kak Syam la, sape lagi. Senang gak la ade sumber tetap dari Timur Tengah. Harap2 Kak Syam tak serik le amek oder dari kami. Hehehehe

FM - Washington DC

No. 266

Sebenarnye, saya kurang berminat ngan flat magnet cam nih. Tp, ade la beberape FM cam nih yg cantik jugak. Mcm yg nih, ok la jugak. First FM dari Washington. Cume kekadang yg flat nih ade gamba yg kurang menarik dan menjadikan magnet tuh tak berapa tertarik.

FM - Zakynthos, Greece

No. 265

FM nih saya beli kat Ebay. Harga pon idok le mahal. Mahal lagi FM yg jual kat Mudah tuh. Hihihi. Sbb unik sangat map nih, tu yg tergoda jugak tuh. Kalau takat biasek2 je, tak beli pon. Dah lame dah dapat, mase hari raye ari tuh, tp baru dapat upload skerg. Heheheh

FM - Qatar

No. 263

No. 264

Dah lame tak update. Nih ade 2 FM dari Qatar. Yg hat atas tuh Map of Qatar. yg bawah nih, unta yg sedang berehat2. Hehehehehe. Sumber dari Kak Sham.

FM - Mumbai, India

No. 262

Dah lame gak mencarik FM dari India, dapat jugak. HEhehehhehe. Pemberian dari sorang kawan. Suke sgt dapat FM nih. Tak sangka India nye FM cantek jugak & kemas buatan nye.

FM - Hong Kong

No. 261

First FM dari Hong Kong. Hadiah dari sorang kawan. Suke sgt FM nih sbb die colorful. Baru nih ade order FM Hong Kong lagi jugak. tak saba nk tgk. Hehehe

FM - Sunway Lagoon

No. 257
No. 258

No. 259

No. 260
FM nih beli kat Sunway Lagoon mase raye hari tuh. Heheheheh. Raye2 pon sempat gi Sunway Lagoon youuu. comei gak FM nye. Yg pink tuh sweet sgt. I Likeeee









Please click here...

Hello World..!!

Thanks for dropping here. If u interested to swap/exchange souvenir magnet with me, feel free to drop me an email at opie5662@gmail.com . Greetings from Malaysia :))

Tinggalkan IP anda di blog ini..

IP

Followers

Counter Hits (1st April)

hit counter

FMs Chat :)

Labels