Fridge Magnet...My Passion

My Online Fridge...where i put my Fridge Magnet on it..

Transformasi

Sedang saya sibuk2 mengemas harta karun barang2 yg dah lame saya simpan dalam kotak, saya terjumpa bende nih. Saya tatau nak panggil bende nih ape, cume yg terlintas di kepala mase tu ialah FM je. Hehehheehe. Dah lame saya simpan bende nih dr tahun 2000. Pembeian seorang kawan yg bercuti di London.

Tgk la belakang die, kosong je. Macam frame la kot mende nih. Leh gantung kat dinding. Maka saya dengan pantas terus mencarik la benda yg sepatutnye untuk transformers bende ini menjadi FM.




Akhirnya, menjadik jugak transformasi ni. Hehehehhe. Walaupon senget benget magnet tuh, saya tetap sika. Susah rupenye nak letak magney yg kedua tuh, sbb die ditarik oleh magnet yg kat atas tuh. Dah la saya fobia ngan gam tenuk gajah tuh. Kene la berhati2.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


No. 93

Akhirnya, menjadi jugak dan selamat menjadi FM terbau saya. Walaupon die nye tempat gantung tuh takleh nk buang. Takpe la..asalkan melekat kat fridge...hhehehehh

FM - Langkawi

No. 91
No.92


FM Langkawi ni saya dapat dr Liza, biras saya. Baru balik cuti2 Malaysia ngan suami beliau di Langkawi. Huhuhu...time kasih le igt nk blikan akak FM nih. Suke sgt2. Actually, ade lagi 3 pcs yg die bg. Nnt saya masukkan dalam entry yg lain.

FM - 3 budak kuning

No. 88
No. 89
No. 90

Walaupon saya bukan pengguna Digi dan tak pernah selama hidup pakai line Digi, tp saya suke FM Digi nih. Dgn maskot orang kuning yg comel, dan harga sgt berpatutan. Saya kirim FM nih dgn Jane Doe. 3pcs nih hanya berharga RM8 sahaja. Murahkan. Comel je org kuning tuh. Nape la Maxis & Celcom takmo buat FM cam nih. Kalu ade mesti laris di pasaran. Heheheheh.

FM - Singapore Chili Crab

No. 87

FM unik nih datang dari Ratu. Ada secret resepi tau. Mmg unik sgt cume nye die tak lengkap. Suma bahan2 cukup, skali cara nak masak takde plak. hahahahahhah. Tq Ratu, nnt bile Opie dah bikin resepi nih, Opie pos skali ngan FM Ratu hokey. Hahahahha. Byk lagi sebenanye FM yg saya terima dari Ratu. Nnnt saya wat dalam entry lain.

p/s butik: Byk nye hutang FM dgn Ratu nih. Harap Ratu bersabar ek.

FM - Ukraine

No. 86

FM Ukraine nih saya beli ngan Jane Doe. Die sakan memborong FM kat Ebay. Mmg seller nih dr Ukraine. Bagus gak la ade member tolong carikkan FM2 yg susah nk dapat & tempat org jarang pergi kan. Tq Jane. Semoga terus berkhidmat untuk kami. Hahahahha

FM - Australia

No. 85

FM Australia nih saya terima dari sahabat baik saya, Sue. Die kirim FM nih kat kawan die yg pergi bercuti di Perth. Tq fren...aku suke banget nih. Sbb nye FM nih free. Hehehehhe. Sue, lenkali kirim la lagi kat kawan2 ko ek. Kalu ko lupe mmg nak kene pelangkong ngan aku la nanti tuh. Hihihhihi


p/s butik: Harap mahap, gamba kurang memuaskan sbb guna kamera henpon je. Kamera saya buat hal. Kalau guna kamera, leh pakai macro function, baru la jelas gamba. Mesti Sue igt saya sabotaj die. Hahahhaha

FM - Russia

N0. 84
FM Russia ni kakak saya yg bg. Heheheh. Tp FM nih cantik. Comel je kalu melekat kat fridge saya. Hehhehe.

FM - Bandung

No. 83

FM dari Qies lagik. Geng Kopitiam yg makin menggila mencarik FMs terbaru menjadikkan koleksi. Harus pecah tabung ayam la pas nih Qies. Hahahahha. FM yg dibeli di Bandung jugak, same ngan FM henbeg bawah nih. Tq Qies. Nnt aku gi Bandung takyah dah carik FM, sume dah ade. Hahahahah

FM - Handbag lagi

No. 82
FM henbeg comai datang dari Qies yg dibeli ketika beliau sakan soping kat Bandung. Kira cam kene la ngan tema die sopping2 ngan FM comel nih. Hehhehe. Ade lagi satu FM yg die bagi khas dari Bandung. Nnt la saya wat entry lagi satu ye.



FM - Kuwait

No. 80
No. 81

FM Kuwait nih saya dapat skali ngan FM Greece kat bawah tuh. Dari Kak Syam yg dok jauh di Kuwait tuh. Hehehhehehe. Unta tuh sangat comel tau. Skrg nih Unta Bahrain saya dah ada kawan ngan unta Kuwait nih. cam comel je derang berdua tuh. Nnt saya letak gamba derang saling berpandangan sesama mereka ye..hihiihih. Tq Kak Syam...nnt kalu ade lagik habaq la ye.

FM - London

No. 76
No. 77

No. 78

No. 79

FM yg sekian lame saya tunggu. Hihihihi. Seronok sgt bila dah dapat. Seb baik la berjaa jumpe Qies hari Ahad lepas setelah beberapa temujanji yg telah dikensel kan. Hahaahah.Fm nih datang dari Monik yg bercuti-cuti ke London nga suami beliau masa awal2 Air Asia bukak route ke London. Sgt teruja tgk gamba2 percutian Monik sekitar London & Paris. Tq Monik...lenkali leh la belikan lagi ye...heheheh. Suke banget yg No 79 tuh, siap ade snow lagi..hehehe

FM - Athens

No. 75


FM dari Kak Syam yg saya kenal dari Porem. Die dok Kuwait skrg nih, tp die sempat kirim ngan member die yg balik Malaysia FM utk kawan2 yg lain jugak. Ade lagi 2 bijik FM yg die bagi, nanti saya publish dalam entry yg lain hokeyyyy. Kak Syam...tq so much

FM - San Francisco

No. 74


FM ini ialah FM angkat. Hahahhaha. Cam Azma plak dah. Nih FM qies sebenarnya, tp dipos kan kepada saya sbb saya nak bagi by hand kat Qies. Smlm dah jumpe Qies dan FM yg sweet ini telah selamat sampai kepada Cik Qies. Hihihihi. Hampir seminggu FM ini jadi FM Angkat saya.

FM - Singapore

No. 71
No. 72
No. 73
Lagi FMs dari Hasz from Singapore. Ini la antara isi2 FM yg dalam 'Segugus FM Hikmat' tuh. Termasuk yg Krabi kat bawah tuh. Walaupon dah ada FM dari Singapore, saya ttp nak lagi yg lain. Heehhehehe. Tamak sungguh. Tq Hasz. Kau mmg best la. Nnt kalau ade lagi habaq le kat aku ye. pas nih akan ada lagi FM dari Singapore akan menyusul lagik. May be next week sampai la. Hihihihi. Suka nya...Yiipppiieeeeeeeeeeeeeeeeeee
p/s butik: Tak saba nk jumpe Izul plak nih. Nak kutip FMs dari Dubai & Syria..huhuhu

FM - Krabi, Thailand

No. 69
No. 70

FM Krabi ni datang dari Hasz, kawan seporem & YM. Hasz bercuti2 Thailand kat Phuket, tp die dapat bli FM nih kat Krabi. Hahahhaha. Anyway, tq Hasz...FM lu nih sgt comel la. Walaupon dia kata FM kat sana agak mahal, die ttp tak lupe blikan untuk geng Kopitiam. Caya la Hasz

FM - Handbag

No. 67

No. 68


Handbag LV & Coach yg comel ini pon datangnya dari Mysarah, my ex-schoolmate. Die pon dah gila jugak dengan FM yg sangat2 comel yg die jumpa kat The Curve. Tu la, layan lagik minat saya nih, terus menjangkit. Hahahahah. Tq Mai...so lovely...hihiihih. Jgn lupe FM yg lain2 laigik ye.

Segugus FM Hikmat..


Hari nih dapat 2 parcel. 1 dari Kak Syam di Kuwait dan 1 lagi dari Hasz..kawan seporem. Suka sgt rasa cam nk lompat2 je. Hehehehhe. Tq to both of u. Nak tau FM ape yg ada, sila tunggu untuk entry yg seterusnya nanti. Hehehehehe.

FM - Bukit Tinggi, Indonesia

No. 65
No. 66

FM Bukit Tinggi ni datang dari Mysarah. Kawan saya waktu di sekolah menengah, tetiba terjumpa balik dalam frenster dan kami terus berhubung smula. Hahahah. Dah dekat sebulan tunggu, baru le sampai. Sabo je la aku ngan ko nih Mai. Dah la kurier wat hal, nasib baik sampai jugak. Apapon, tq Mai. Rerajin le blikan aku FM lagi ye. Hehehehhe
p/s: Sonok sgt sbb saya pon keturunan minang. Kira cam sentimental value sgt le nih. Hihihi

FM - Danga Bay

No. 64

Hari ni tak jangka dapat FM. Tq Azma for the FM. Suka la FM nih sbb takde lagi FM dari JB. Yg kelaka nye, bulan nih 2 kali ke JB, tp tak jumpa lak FM nih. Maklumle, tak sempat nk ronda sakan kat Danga Bay tuh sbb masa suntuk sgt. Tp, selain FM saya suke gak note yg Azma tinggalkan utk saya...


Selain dari FM dan note, setem pon cantik jugak. Hahahahah. Seb baik setem tu takleh tampal kat fridge...hihihihi. Tq so much Azma, untuk Azma nnt ye..Opie tgh carik stok nih. Hihihi

FM - Thailand

No. 62

No. 63

FM dari Thailand di beli dari Zaila yg baru balik bercuti di Phuket. Sungguh teruja membaca story die kat Phuket tuh, Seronok sgt. Phuket mmg cantik kan Zaila. Hihihih. Teringin gak nak gi sane. One day, Insya Allah. Skrg nih terpaksa bekukan segala perjalanan ke luar. Maklumla, macam2 penyakit sekarang kan. Hehehehe. Anyway, tq ek Zaila. Suke sgt FM nih. Lagi2 FM tuk-tuk tuh, dah lame mencarik, baru skrg dapat.

FM - Muzium Padi, Kedah

No. 61

Firstly, credit to Ann utk gamba nih. Kamera masih tak berfungsi. Teraksa la cilok gamba sane sini. Hehehehe. Fm nih dari Ann. Saja2 tukar, tp Ann harap bersabar sbb saya masih mencari stok utk pertukaran FM ni ye. Heheheheh. Kekadang baru perasan, FM dalam Malaysia pon banyak saya takde lagi. Walaupon saya tak pernah sampai ke Muzium Padi nih, saya dah ada FM nye. Hihihihi. Tq Ann.

FM - Luzern, Swiss

No. 60

Yg dinanti sudah tiba. Yehaaaaaa. Fm nih datangnye dari Nabu yg baru bercuti di Swiss. Happy sgt sbb takde lagi FM dr Swiss. Kami tukar FM suka sama suka, saya bg Nabu FM crown Espana..dan inilah hasilnya. To Nabu. Lain kali kalau ade yg nak ditukar lagi bgtau ye..hihihi.
Ada lagi beberapa bijik FM yg sampai hari ni, tak sempat nak update. Kamera pon buat hal plak. InsyaAllah esok saya upload, pening kepala lak hari nih + letih baru balik dr Melaka hantar SIL masuk Matrik.

Membungkus dan menghantar..

Malam tadi, saya dah bungkus2 FM untuk dihantar kepada kawan2. Untuk Ratu, Inabu & Diana. Tp, pagi nih saya igt nak ke kurier servis, skali Hubby kate Pahang cuti la hari nih. Jadi saya tgk kalender, mmg betul. Hari Hol Pahang..waaaaaaaaaaaaaaaaa. Mencik tau. Sbb ade 2 parcel yg dijangka sampai hari ni. Nampaknye, esok la sampai. Isk Isk Isk



p/s butik: misi penghantaran dibatalkan atas sebab Pahang cuti hari nih. Sabo je la

Aktiviti untuk collectors..!!

Saya sedang memikirkan satu aktiviti untuk sume FM collectors. Di samping dapat menambahkan koleksi, dapat juga mengeratkan silatuahim antara sesama kita, So, kepada sume collectors2 kat luar sane, kalau nak join sila la. Nnt saya update ape aktiviti yg saya nk buat. Kalau korang ada idea, bleh la usulkan kat sini ye. Tq

FM - Teluk Cempedak & Kuantan

No. 58

No. 59
Malu lak nk tunjuk FM nih sebenarnya. Sbb baru ada FM Teluk Cempedak & Kuantan nih. Hihihi. Tempat sendiri nye FM pon baru ade. Hari Jumaat lepas, saya gi jenguk umah kat Kuantan. Teringin amek angin pantai, maka kami pon lepak la sambil makan kat Teluk Cempedak. Sebelum balik, singgah kat satu kedai & ternampak FM. Banyak jugak rupanya FM Kuantan nih. Hihihih. Maka saya pon rembatlah 2 bijik nih. Lenkali kalu pegi lagi saya bli yg lain pulak.


FM - Singapore

No. 57

FM nih saya dapat dari Ratu dari Singapore. Saya kenal di Forum Cari. Porem yg terkenal seantero dunia. Hahahhahaha. Ratu nih mmg berasal dari Singapore. Thanks ek Ratu. Sorry la sbb lambat upload gamba FM nih. Busy sket minggu nih. Ekceli dah 2 minggu FM nih sampai ke tangan saya. Cepat jugak ye proses penghantaran dr Pos Singapore. Ratu, nnt kalau ade lagi leh la kita tukar2 lagi ye.

Please click here...

Hello World..!!

Thanks for dropping here. If u interested to swap/exchange souvenir magnet with me, feel free to drop me an email at opie5662@gmail.com . Greetings from Malaysia :))

Tinggalkan IP anda di blog ini..

IP

Followers

Counter Hits (1st April)

hit counter

FMs Chat :)

Labels