Fridge Magnet...My Passion

My Online Fridge...where i put my Fridge Magnet on it..

FM - Egypt

No. 56
FM nih datangnya dari kakak saya. Cantik sangat FM nih. FM dari Mesir yg berlatar belakangkan Pyramid. Tq so much

FM - Couple Kaum Sarawak

No. 53

No. 54

No. 55
Saya dah lama berkenan ngan FM kaum etnik Sarawak nih. Bermacam2 cara saya cuba dapatkan, pada mulanya saya jumpa di mudah.com.my. Ada seorang yg nak jual 3 couple comel ini dengan harga RM23. Dah lama saya tanye, dan org itu bersetuju utk jual FM2 tersebut. Tp saya agak ragu2 ngan org itu. Kemudian, saya terjumpa seseorang lagi yg jual FM2 nih di Wanita Melayu dgn harga RM15. Maka, saya tanpa ragu2 terus le booking dan semalam sampai la FM2 yg comel ini di tangan saya. Happy sangat rasanye. Hihihihih...cube tgk gamba bawah ni, comel kan?


FM - Tioman

No. 50

No. 51

No. 52


Sabtu lepas, kami ke JB ikut jalan Rompin. Sampai ke Mersing saya ajak En suami singgah kat jeti Mersing. Jeti nak ke Tioman hanya semata2 nak carik FM. Nasib baik la cik abang tuh pon tak kisah. Lg pon bukan jauh pon kan, mmg kene lalu jalan tuh jugak. Heheheeh. Ni la antara FM yg sempat saya rembat. Sebenarnya ada lagi satu, tp mak saya berkenan lak. Tp yg best nya saya dapat map Tioman. Lupa lak nak snap gamba yg satu tuh. Maka bertambah le lagi koleksi saya. Hehehehee

FM - Holland

No. 48

No. 49

FM Holland nih diperbuat dapipada kayu. Agak besar size nye. Tp Gambar die timbul. Juga si beli melalui Ebay. Amboi, sakan lak shopping kat Ebay kan. So, jom cuci mata..

FM - Espana

No. 45

No. 46

No. 47

Lagi FM yg di borong di Ebay. FM dari Spain. Saya rasa saya nak exchange FM2 ni dgn kawan2. So, kalau ade sesapa yg berminat utk bertukar2 FM dengan saya, sila tinggalkan komen. Kalau boleh nak exchange ngan oversea nye FM gak...*oleyyyy*

FM - Map

No. 43

No. 44

Kalau semalam saya dapat map Sarawak, hari nih FM baru lagi sampai. Ada 7 keping sumenye, tp saya buat entry satu2 dulu ye. Saya beli FM nih kat Ebay Malaysia. FM dari Belgium & Holland yg berbentuk map ini diperbuat daripada rubber. slalu nye FM map mmg dr rubber. Comel lak bile dah melekat kat fridge. Hihihihi. Nnnt saya update FM yg lagi 5 ketul tuh.

FM - Sarawak

No. 42

Fm nih baru je sampai. Dari seorang kawan Diana yg dok kat JB. Saya kenal dia kat porem Cari yg sgt fofuler. Hihihihihi. Saya suka sgt FM map nih. Skrg dalam proses mengumpul FM map plak. Sgt comel rasanye. Tgh tunggu map New Zealand, Holland dan Belgium. Sebelum ni saya baru ada map Penang je. Hihihihi. Maka, bertambah la lagi FM saya. Tq so much Diana.

Amsterdam For Sale!!

Kepada peminat FM, saya ada 2 keping FM dr Amsterdam yg ingin di let go. So kepada yg berminat sila tinggalkan komen di kotak komen yang disediakan. Harga tak mahal, cume RM18 per pcs. Kalau rembat skali 2 free posting. Kalau beli 1 harga ialah RM20 + pos. First come, First Serve. Tq

SOLD OUT

Di manakah & Bilakah

Saya masih menunggu beberapa biji FMs dari kawan2. Tak sabar rasanye.

Qies- Bandung
Has- Phuket
Marisa - Argentina
Monik - London
Mizz - Beijing
Ratu - Singapore


Bila la agaknye nak sampai nih. Hihihihi.

FM - Bahrain

FM nih saya terima dari Akira, seorang kawan dari Cari Forum. Husband Akira kerja kat sana. Nasib baik ade rezeki utk saya, sbb ini la last nye FM yg di let go. Tq Akira.

No. 40

(Ekceli, kepala unta nih patah, kene gam smula)

No. 41

Sebenarnya, Bahrain nih antara tempat wishlist yg saya nak pergi. Saya teringin sgt nak ke Timur Tengah cam Dubai, Turkey, Mesir, Istanbul, Jordan, Syiria....bile la dapat ke sane ek. Hihihih

FM - Bali

No. 31

Status: Utk di exchange

No. 31

Status: Utk di exchange jugak

No. 32

No. 33

no. 34

Status: Kene cilok ngan my sister

No. 35

Status: Kene cilok jugak.hihihihi

Koleksi dari Bali yg di beli oleh kawan saya, Suzyreen ketika beliau bercuti ke Bali beberapa bulan lepas. Hihihihi. Dia asek bz sampai tak sempat nak pos FMs nih, tp takpe la. At least dapat jumpe & borak2 skali kat majlis kenduri kawan kami. Tq fren...

FM - Wales

Fm yg saya baru terima hari ni. Di beli online dari Kak Mas. Sgt comel FM nih. Di perbuat drpd rubber, so tak le risau kalau jatuh nnt sbb takleh pecah. Ape pon, sila la cuci mata..Hehehehe

No. 30

Year:2009

FM - Kelantan

Susah betul nak carik FM dr Kelantan. Dalam tahun ni, lebih 10 kali ke Kelantan, at last baru last week la terjumpa FM Kelantan nih kat Bazar Buluh Kubu. Terima kasih saya ucapkan kepada forummers di Cari Forum. Kalau tak mmg tak dapat le FM Kelantan nih. Tp, harga leh tahan mahal jugak la berbanding ngan FM Penang. Tp, sbb minat...pejam mata je la beli kan. Heheeh
No. 25
No. 26
No. 27

No. 28

No. 29

Tak banyak choice la FM Kelantan nih. Tp, dengar cerita FM nih banyak gak dijual kat Muziam Negeri Kelantan. Next time kalau pegi nk tgk kat sane plak.


FM - Sydney

Lagi satu FM dari Marissa..yg ni saya exchange ngan FM Cambodia saya. Tq again Marissa..muaahhhhhhh..!!

No. 24

Suke FM nih sbb ada termoeter, kalau demam leh la cek suhu badan kat umah je. Tak payah pegi klinik. Heheheheheh

FM - Los Angeles

Fm kali ni di beri oleh sahabat alam maya jugak, Marisa. Dia seorang pengumpul FM dan juga slalu travel ke oversea atas tuntutan kerja. Dah ngan sgt la tuh kan, sambil berkerja, sambil travel & collect FM dan tak lupa utk kawan2 yg lain. Marisa mmg best (ayat bodek).
No.21
Comel sgt kereta ni, boleh buat main.
No. 22
No. 23
Saya kirim lagi FM dari Marissa coz next trip beliau ke Argentina. Tak saba nak tunggu FM dr Marisa. Hehehehe

Penang Again..!!

FM kali nih dari kawan baik saya di sekolah menengah dulu. Dia beli sewaktu die dan family bercutu2 Malaysia di Penang. Tq fren...lenkali leh kirim lagi kan. Heheheheh
No. 18
No. 19
(Pecah sket tepi die sbb posmen baling kuat sangat, terkena pintu....mencik)
No. 20

Terima kasih la kepada kawan2 yg sudi melayan permintaan saya. Heheheheh. Ini la kegilaan namanye. Heheheeh

FM - Vietnam

FM di hadiah dari 2 orang kawan cyber yg lepak di Cari Forum. Hihihihi. Bada & Diana yg kaki jalan belikan FM nih ketika derang travel ke Hanoi & Ho Chi Minh. Tq guys.
No. 15
No. 16
No. 17
Year: 2009
Bada & Diana, nnt belikan lagi ye. I loikeeeeee!...heheheeh


FM - Penang

Ini adalah koleksi yg pertama yg saya beli sendiri masa bercuti di Penang awal Februari lepas.
No. 8
Tersesat plak bli FM KL Tower kat Batu Ferengghi. Sbb cam comel je.
No. 9

No. 10
No. 11

No. 12
No. 13
Year: 2009 (Semua di atas)

Saya bli yg melambangkan Negeri Penang tuh sendiri. At least ada la kenangan dr sane kan.

FM - Cambodia

Ini adalah my first collection.

Photobucket
Collection: No. 1
Status: Untuk exchange ngan kawan2


Photobucket
Collection: No. 2
Status: Exchange with Diana

Photobucket

Collection: No. 3
Status: Exchange with Bada
Photobucket
Collection: No. 4
Status: Exchabge with Qies
Photobucket
Collection: No. 5
Status: Missing In Action

No. 6

Yg kat bawah nih koleksi yg tertampal di Fridge saya.

No. 7

No. 8

Ini la rujukan gambar utk FM no 7 dan 8.

Please click here...

Hello World..!!

Thanks for dropping here. If u interested to swap/exchange souvenir magnet with me, feel free to drop me an email at opie5662@gmail.com . Greetings from Malaysia :))

Tinggalkan IP anda di blog ini..

IP

Followers

Counter Hits (1st April)

hit counter

FMs Chat :)

Labels